Vittring

Huvudträningen ligger just nu på vittringen. Tränar varje dag ute eller inne med två som hjälper mig med vittringen på de andra pinnarna och utlägget. Det går bra, hon gör ett fel per träningspass där jag skickar henne ungefär 5 ggr. Så helt säker är hon fortfarande inte och har hon otur och kommer på rätt pinne direkt flera gånger i rad chansar hon på första bästa gången efter, därför blir det fel. Men hon får väll lära sig av sina misstag.


Mat

Idag så åkte jag till en djuraffär i närheten för att se om de sålde 15kg hundmat så kunde jag handla istället för beställa hem. Jo det hade dem. Frågade ifall de hade något bra foder för aktiva hundar (då tänkte jag självklart över active påsarna jag innan kollat på ifall de kanske hade något speciellt att rekommendera), då fick jag som svar att active betyder aktiv så de skulle nog passa. Jo men engelska kan jag också... Så frågade jag vad det var för skillnad på de tre olika sorterna de hade, ingen aning fick jag som svar så det var bara att böja sig ned och läsa. Så frågade jag om de hade något snällt foder till katter med känslig mage. Då förstod de inte vad jag menade. Men sensitive lät ju bra med tanke på vad set betydde på engelska. Nähä? Suck. Så frågade jag ifall de sensitive varorna de hade hade någon likhet med k/d fodret vi tidigare köpt hos en veterinär då det fodret fungerat bra så vi ville enbart kolla på alternativa, liknade foder. Men det hade de aldrig hört talas om. Hills - helt okänt. Då undrade jag om de hade någon mindre provpåse till deras sensitive foder med tanke att man kunde testa och se ifall de fungerade utan att katterna börjar må dåligt. Men 70:- för en liten provpåse som inte ens fyller en bajspåse kändes dyrt. Då kan vi lika gärna köpa k/d stor påse direkt!

Inte bästa hjälpen där inte. Tur att man själv i alla fall kan basic så fodret man köper blir bra - självservice. Nu var hon kanske ny så jag klandrar henne inte. Men lite snopen blev jag, van vid att få svar på mina foder problemfrågor haha! Inte lätt så jag förstår henne. Men lite tycker jag nog att hon ska plugga på så nästa kund kan få den hjälp den behöver.

Köpte i alla fall en påse till Kippan därifrån av en märke jag känner mig trygg med trots att jag inte använt den själv förr. Har hört gott om dem. Royal Canin performance. Så får vi se vad hon tycker om den! Hon fick även ett köttben, det var ruskigt gott!


Bollar

Igår var jag på gubbdagiset (biltema) och skulle köpa bilbatteri till syrran då jag ändå var i Uppsala så hittade jag en hörna där det fanns hundgrejer. Gick dit då jag tänkt köpa något ben till Kippan, men så hade de inga. Men de hade annat! Fina bollar med snöre 14:-/st. Så jag passade på att köpa fyra - bra tips för er som jag innan bara hittat sådana bollar för 50:-/st.


Träning

Idag tränade jag konan som hon skulle runda, fritt följ, Z och vittring. Allt gick bra. Lite tur i börjar bara på vittringen de tre första gångerna då hon gick på rätt på en gång så fjärde gången chansade hon och tog första hon kom till, vilket var fel. Men de tre andra gångerna gjorde hon rätt!

Hon fick sedan dra mig på cykeln till slottet och förbi valsta, så det blev en ordentlig runda. Men blev hon trött för det? Nej hon kunde lika gärna ta en till runda! Vill dock inte överanstränga henne så hon fick nöja sig. Så kan vi köra mer imorgon, spår kanske?


Lydnadsplanering

Idag hade jag tänkt cykla ned till Steninge slott idag. Kolla ifall det går att träna lute lydnad där och sedan cykla hem igen då har Kippan tränat både styrka (hon drar mig på cykeln), kondition (springer intervaller) och lydnad. Eftersom hon tränar så tänkte jag ta moment som inte kräver fart utan istället lägga in psykisk träning som fritt följ, dumrutan, fjärren med mera. Vittringen ska jag starta upp igen med hjälp av först Krille och Madde. Sedan deras vänner och så ska jag utveckla igen till allmänheten. Beroende på hur mycket hon minns utav momentet desto fortare kommer det gå. Har även idéer på att testa idén med pinnar i burkar, kanske - kanske inte. Vi får se. Men inte nu på ett tag i alla fall.

Längtar till de sopar gatorna här i Märsta. Gruset vill jag bli av med och glaset som ungdomar + fyllon spräckt. Onödigt och irriterande, är så fruktansvärt rädd att hon ska skära sig igen. Vore ju så hemskt synd!

Sökträning

Idag fick jag träningssug för någon bruksgren då solen sken helt underbart ute. Först hade jag tänkt lägga en spår, men så ville Krille följa med och då fick jag idén om rapport. Så kom Madde och då slutade allt med sök! Åkte förbi hemma och hämtade walki-talkies, då passade jag på att ja med mig Sol.

Kippan fick börja och Sol skällde för kung och fosterland av orättvisan hon levde i! Har inte tränat sök på evigheter med Kippan men så fort hon fick på sig täcket gick hon på tårna och hade knappt tid att vänta på mig. Började med två pop-upper som mjukstart för henne. Tredje utan retning och sista pop-upp för att inte riskera att det skulle gå dåligt då tredje skicket gick strålande! Peppad för 3 000, skulle säkert kunnat köra 2 figgar till. Men då har jag koll på det, 6 figgar vet jag att hon klarar av utan att gå ned sig. Så måste jag kombinera det med konditionsträning så bam! Så kommer ni aldrig kunna stoppa min spring-fia! Hon är så söt, hon tycker verkligen det är så himla kul att leta figgar. Undrar bara ifall hon kan leka med figgar nu, idag körde jag ändå med två personer hon känner.

Sol körde jag en pop-upp med som hon missade så jag gick halva vägen ut med henne, då hittade hon. Andra råkade bli ljud, men det kanske var lika bra för då sprang hon ut som en kanonkula. Tredje var popupp som gick jättebra! Fjärde blev hare bara för att göra det lite extra roligt. Hon springer inte som Kippan men Sol har ju också lite bättre koll på kroppen än Kippan, så det är nog snarare att hon inte vill krocka in i något till skillnad ifrån min kanonkula som river upp ben och kropp...

Två nöjda hundar gick vi sedan promenad med under en timme, skrittade av dem lite liksom som jag gjorde med mina underbara figuranter. Hur lyxigt är det inte att ha två personer som vill vara figuranter till två hundar som jag för?

Nya utmärkelser 2011

2011
Årets lydnadshund, Klubbmästare (KBK), Klubbmästare (KHU)


RSS 2.0