Detta med att välja valp...

... är inte lätt. I den här kullen är valparna relativt lika. Alla kampar, alla är aktiva, alla är sociala, alla är nyfikna på världen, alla vågar ta ut svängarna och lämna gruppen... Det finns ingen i kullen som gör något som de andra inte gör, gjort eller kommer göra dagen efter. I sådana fall får jag räkna och försöka avgöra vem som är värre än den andra. Vilket är svårt! För ena timmen, ena dagen har jag en åsikt medan jag nästa timme, nästa dag ser och tycker annorlunda.

Kanske ska jag låta utseendet avgöra eftersom personligheterna inte sticker ut speciellt och ger mig någon vidare hjälp? Men vill jag ha en unik eller en med fin krage och typiska slut? Ingen verkar få blåa ögon så det hjälper mig inte. Ann pratade om vem som har störst och minst öron för att få någon vink om stående eller hängande öron, fast det verkar svårt att avgöra tycker jag nog. Kippan har stora öron men de står ändå. Sedan vet jag inte om jag vill ha stående eller hängande. Har båda öronen på hundarna här hemma så jag gillar dem båda. Hur stora blir de? Ingen aning. Bess trodde man skulle bli störst då hon hade största tassar, men som 5 månader är hon nu minst. Så jag vet inte hur man kan avgöra det.

Så tänker jag tillbaka hur jag valde Kippan. Hur var hon? Hur blev det att jag kände att hon vill jag ha? Det finns en utav tikarna som liknar. Men vill jag ha en som Kippan igen eller vill jag ha något annat? De andra i Kippans kull som inte agerade som hon blev också jättebra i min åsikt!

Nej det är svårt. Så troligtvis lär det hela sluta med känsla så blir det den det blir. Det kommer ju för min del inte spela någon större roll ändå vad det blir. Det kommer ändå vara en valp efter Kippan så oavsett vad valpen blir så kommer den bli speciell för mig ändå. Så kanske är det bäst att lyssna till min inre röst och gå på känsla. I sådana fall vet jag vem. Men samtidigt undrar jag ju vad jag då väljer bort.


Rapport

Jag ska inte säga att jag satsar för tävling för då lär det inte bli så ändå. Men idag gick Krister och jag ut till skogen med Sol och Kippan för att träna rapport. 
 
B-A, A-C, C-A minus. Så tre skick med kort avstånd mellan stationerna. 
 
Det märks att jag hundarna är tränade i sök, de håller sig till 50 meter innan de viker av och börjar att söka. Men med ljud på Sol vid starten hittade hon till slut fram. Sista skicket som blev väldigt målmedvetet där hon inte fladdrade av efter 50 meter. Kippan behövde ljud första gången, de andra två gångerna hade hon kommit på vad vi höll på med och fann det väldigt roligt! 
 
Imorgon ska vi testa på frispår och se hur hundarna tar det. Lite kul med rapport tycker jag nog, även hundarna som ändå är utav en ras som gillar att springa. Så har jag det så lyxigt med en gubbe som jag kan lura ut i skogen för att träna med. Har även lyckats få honom att bli medlem i Sveriges Hundungdom och Knivsta HU så han ska börja gå på tisdagsträningarna med en jack russell som heter Sally (inte hans utan et hund som han lånar utav Josefine Bengtsson). Så nu håller i alla fall jag tummarna för att jag lyckats få in en manlig förare inför framtiden! Det är ju lite snålt om dem bland ungdomarna tycker jag. 

Bildbomb med valpar

Blandade bilder på valparna från idag.
 

Kiwi & Hanen


Tiken & Kiwi


Tiken & Kiwi


Tiken & Clownen


Krister & Tiken


Tiken & Kiwi


Kiwi & Tiken


Clownen & Tiken


Tiken, Krister & Clownen


Clownen, Kiwi & Krister


Hanen gosar med Krister


Clownen & Kippan


Kippan, Tiken & Hanen


Så himla fina ögon Kiwi har!


Haha hon ser lite rolig ut utan sin vanliga krage vid halsen, min hårlösa tös blir snart en nya zeelänsk nakenhund!


Sedan tog det roliga slut och alla somnade utom fotografen. Här ligger valparna & Krister.

Clownen

4 veckor och 4 dagar gammal
 

Kiwi

4 veckor och 4 dagar gammal
 

Tiken

4 veckor och 4 dagar gammal
 

Hanen

4 veckor och 4 dagar gammal
 

SM bruks 2012

Nu är det spännande för SM i bruks närmar sig och det finns några man känner, släktingar till våra hundar och klubbkamrater som jag håller tummarna lite extra för.
 
Sök
Sandra Jansson med Justlike Prins Nikolai (go Knivsta!)
 
Spår
Karin Daun med Toppborders Snikke (släkting till Kippan)
Lena Pettersson med Borderness Kryddan (kullsyster till Kippan)
Jan-Ola Nyberg med Iver (bekant genom sök, ägare till Effies son Fix)
 
Rapport
Dennis Arthursson med Wilse´s Dizel (go Knivsta!)
 
Peppa, peppa..! Håller båda tummarna lite extra för er (hoppas jag inte glömt någon nu)!
 

Valparna

Igår hoppade valparna ur valplådan och fått en ny hage med kompostgaller. Får besök varje dag vilket de tycker är såå roligt! De leker även med mina påhittade leksaker som tex en medalj med nycklar på som skramlar. Den är en hit!


Bess släpps på fåren

 
 
 
Hon är nu ungefär 5 månader gammal och just nu får det bli det man kan träna i vallning utan lydnad tills det inte går längre, då får hon ta ett uppbehåll ifrån vallningen och försöka på nytt nästa sommar då hon är äldre och förhoppningsvis mer lydig. Filmade första tillfället Bess släpptes på får och tog in bilder i filmen från första tillfället hon i lina fick träffa fåren. Tror vi har fått en vid liten vallare.

Film

 
 
 

Clownen

En utav tikarna som vi kallar för Clownen ser ut såhär idag 17 dagar gammal
 

Tik 1

En utav tikarna som vi kallar för Tik 1 ser ut såhär idag 17 dagar gammal
 

Hane 1

En utav hanarna som vi kallar för Hane 1 ser ut såhär idag 17 dagar gammal
 

Kiwi

En utav hanarna som vi kallar för Kiwi ser ut såhär idag 17 dagar gammal

 

RSS 2.0