Träning, träning och mer träning

SÖK
Tränar sök varje måndag med Fidji. Körde till en början fyra slag först och sist under träningsdagen bara för att hon skulle komma igång lite fortare i att förstå vad detta gick ut på. Efter två träningar på det viset så började hon förstå så nu kör vi max sex slag vid varje träningstillfälle. Bara hitta övningar men på djupet eftersom hon inte alls har problem med att springa ifrån mig som förare. Leker väldigt bra i skogen och tycker att det är väldigt roligt hos figuranterna så jag får hålla hårt i kopplet när jag går från figurant till stigen igen. Vi tränar med popp-upper och jag försöker lära in rutinen att jag berömmer vid popp-upp för att hon ska veta att jag sätt figuranten så spelar det ingen roll sedan i framtiden om hon sätt den eller ej. Liten peppning. Vi ska fortsätta köra bara hitta övningar med popp-upper tills hon blir vildgalen! Olydig, villig och vildgalen. Så vill vi ha henne.
 
SPÅR
Med Kippan så har jag godisspår. En godis i varje fotspår gick vid första och andra tillfället sedan blev hon för noggrann så då har jag utökat till var tredje steg. Då går hon noggrannt i spåret men ändå inte långsamt. Försöker även att sluta med att hon hittar Krister i slutet av spåret för att göra det lite roligare och mer spännande att följa eftersom det ska vara något mer värdefullt än en boll i slutet. 
 
Fidji går som en klocka längst spåret. Håller det stabilt och följer det jättebra! Koncentrationssvårigheter men när hon utforskat eller druckit klart av det hon hittat i skogen så tar hon snabbt upp spåret igen och går väldigt fint. Har börjat med snälla svängar med henne vilket hon tycker är roligt. 
 
LYDNAD
Tränar mest på skoj med Kippan men hon går väldigt fint. Jag har dock ingen motivation till att lära om vittringen som jag förstört vid hennes inlärning så tävling i lydnad blir det inte. Har istället förhoppningar på spårträningen. Vore kul att utveckla vidare där nu.
 
Fidji är ju överallt och ingenstans. Stilla övningar har vi nyligen börjat med lite vilket hon har vääldigt svårt för. Så platsliggning och alla moment där man lämnar henne fungerar inte. Fria följet däremot utvecklas fint, har börjat mata bort godishanden och försöker hitta takten i språng marsch. Ingångarna ser fina ut. Hon har dock tendens till att sitta snett märkte jag igår. Apporteringen går fint. Hindret har hon inte helt nappat på i shejpingen. Ligg fungerar bra men inte i rörelse. Sitt är svårt och stå under inlärning. Vittring började vi med idag också. La ut några vittringspinnar med stort avstånd mellan varandra och övade på att hon skulle hämta en kotte (dvs ignorera pinnarna men lära sig att det hon ska hämta finns i närheten utav dem). Detta för att minska intresset för pinnarna och fokusera på nosarbetet så ser jag snarare pinnarna som ett störningsmoment men också en vägledning till vart föremålet jag hållit i finns. Ska testa igen lite senare idag om hon nappar på skogspinne på samma vis eller ifall hon blandar ihop allt då. 
 
ALLMÄNLYDNAD
Känns bra med Fidji ändå. Hon skvallrar fint på människa, hund och bil. Ibland även skyltar som sitter lågt. Inkallningen är bra och hon har nyligen lärt sig lägga sig på avstånd. Vänta har hon kunnat ett tag nu vilket är bra inför korsningar. Det hon inte lärt sig är att ligga kvar när hundar passerar henne eller när hundar skäller på henne. Då reser hon ragg, blir osäker och smått okontaktbar. Men det löser sig tror jag. Så i stora hela tycker jag att hon sköter sig bra här. Dock inkallning när hon springer med andra hundar är bara att glömma. Så roligt är det inte att leka med matte eller få godis.

RSS 2.0