Goda & tråkiga nyheter

Den tråkiga nyheten är att Trulsa har fått ont i ryggen med nerver i kläm vilket gör att hon inte längre har koll på sin bakdel och inte har samma känsel i bakpartiet än tidigare. Hon går nu på smärtlindrande men ser ut som ett fyllo när hon går. Farbror doktor sade att vi ska ge henne en vecka, löser det inte upp sig själv så krävs en operation. Så nu hoppas vi att hon blir bättre för vi är inte säkra på om en operation skulle hjälpa henne. 9 år gammal och börjar redan få sådana problem och mår så dåligt utav det. Frågan är om operationen kommer hjälpa henne eller om det bara kommer bli första? Hon har haft problem med ryggen länge så vad säger att hon inte skulle få problem på andra delar av ryggen? Känns lite trist att tänka så men så ligger det till.

Den goda nyheten är att HD resultatet kommit om Sols höfter. Varit lite oroliga för henne eftersom hon lätt gjort illa sig tidigare. Men hon har HD A så höfterna är det inte fel på alls. Däremot har hon muskelbristningar vilket rivs upp och därmed börjar hon halta ifall hon inte är försiktig. Så det känns skönt att höra i alla fall att höfterna mår bra och att musklerna blir starkare vilket innebär att hon kommer tåla smällar utan att halta.

Kippan som nu står lite utanför detta mår bra.

U-DM 2011

Idag var det U-DM på Roslagen BK. ELIT:en skulle ha samling 13:45 men eftersom vi skulle skjutsa och se lillebror min under första skjutomgången så åkte vi så vi var där innan 10:00 då Arvid skulle börja skjuta. När han skjutit så åkte vi till Roslagen BK och var där cirka 11:30, så vi var väldigt tidiga.

Tråkigt nog var det få anmälda till U-DM eftersom det var andra tävlingar igång idag också så attraherar. Förstår dock inte hur en vanlig tävling kan konkurrera med intresset av ett mästerskap?! Eller har DM blivit så neutralt för oss så vi inte ens bryr oss om det? Så är det i alla fall inte för mig. DM är stort för mig!

Hade en motståndare i alla fall i ELIT:en. En korthårig collie, väldigt kul! Har klippt ihop en film från dagen. Titta och njut säg. Ber dock om ursäkt för dålig kvalitée, film är tagen med liten kompakt kamera.




  • Sittande i grupp: 10
  • Platsliggning: 10
  • Fritt följ: 9,5
    Kommentar: Tränger ngt
  • Dumrutan: 10
  • Inkallning: 9
    Kommentar: Ngt långt läggande
  • Rutan: 8,5
    Kommentar: tar ej korrekt väg, extra kommando, slarvig ingång
  • Apportering: 9,5
    Kommentar: slarvig ingång
  • Hindret: 10
  • Vittring: 10
  • Fjärren: 10

    SUMMA: 307 poäng - 1 placering

Go Knivsta!

Idag kom de sista resultaten ut från DM:et. Ni kan läsa listorna här:
https://sites.google.com/site/upplandsdm/resultat

Väldigt festligt, två starter som tävlade för Knivsta (jag och Sandra) och vi båda kommer hem som stolta mästare! Go Knivsta!

Imorgon är det nervöst också. Ska dömma Lilla KM i Knivsta med Emelie som tävlingsledare. Har även pushat min vän Josefine Bengtsson på http://horsesdogs.3w.se/ att starta på KM. Stora KM med Amber och Lilla KM med Sally. Ska bli jättespännande att se dem båda, hoppas bara jag hinner se henne tävla med Amber. Men ifall hon får starta Sally i Lilla KM först och Amber sist på Stora KM så ska det nog gå bra. Stora KM tar troligtvis längre tid än Lilla KM och förhoppningsvis blir det inte på tok för många startande i Lilla KM. Nåväl, annars får jag väll ta en domar paus. Haha nej, inte riktigt va. Men det ska bli spännande att se alla duktiga Knivsta tävlande!

DM 2011 - lydnad



Idag tävlade jag och Kippan i DM-lydnad på Tierp BK. Mycket trevligt arrangemang! Förra året förlorade vi ju utmärkelsen eftersom vi tävlade för Knivsta HU, det här året tänkte jag till och skrev att jag tävlade för Knivsta BK. Nej jag gör inte samma fel 2 år i rad. Haha.

Vi fick startnummer 1. Sittande i grupp var väldigt spännande eftersom skyddshundarna hade lydnad på banan bredvid och när vi stod bakom planket och pratade så hörde vi hur ekipaget på andra banan skrek ett bestämt "ligg", då flög vi alla till närmaste hål för att tjuvkika och se hur det gick för våra hundar. Kippan satt kvar, tack gode Gud för det. För det har ja inte tränat på! Samma sak under platsliggningen, då pratade de på bra i högtalaren. Har inte tränat Kippan med högtalare men hon låg kvar fast jag var lite osäker på hur hon skulle reagera.



Därefter gick allt väldigt snabbt. Jag kör ju alltid vittring först och sedan värmer jag upp fritt följ så hon hinner samla ihop all sin energi. Detta hann jag inte. Utan jag sprang till bilen, fick ut pinnarna och Anna lade ut. Första gången tog hon fel och då hör jag hur de ropar in mig. Anna får lägga om lite snabbt, jag skickar och Kippan tar rätt. Korv in i munnen på henne och så sprang vi till banan igen. Vilken Kippan tände upp väldigt ordentligt på istället för att samla ihop sig som vi brukar...



Domare Marita Neteborn.

Sittande i grupp: 9,5 (nosar)
Min kommentar: Det har regnat och var nosig hela morgonen, så jag är inte förvånad.
Platsliggning: 9,5 (segt ned)
Min kommentar: Mjo, hon tänkte på annat hon så jag fick klämma i. Haha.
Fritt följ: 8 (DK sitt, hoppar i språng)
Min kommentar: Oj, hon missade mkt! Morr, bet mig i benet, pip, satt sig inte alltid... så som min uppvärmning innan tävling brukar se ut. Haha!
Dumrutan: 8,5 (nosar vid ligg, övrigt mkt bra, sitter ej vid avslut)
Min kommentar: Riktigt nöjd! Har haft problem med det här momentet på tävling. Ska träna mer på hela momentet än koncentrera mig på delar nu, hon kan delarna men tycker det är svårare att hålla motivationen uppe genom hela momentet.
Inkallning: 9,5 (ngt långt stopp vid ligg)
Min kommentar: Jag är nöjd. Hon slänger inte sig ned i ligg men det nöjer jag mig med.
Rutan: 8 (7 kommandon, fel ut, slarvigt avslut)
Min kommentar: Mjo, hon ville ju ta rutan först så jag fick stoppa henne. När jag sedan kallade in henne kom hon in snabbt och snyggt, men ville ha bollen och därmed hoppade hon upp och bet mig i armen. Dags att öva avslut?
Apportering: 5 (slarvigt grip, 2 extra kommandon)
Min kommentar: Hon har slarvigt grip, däremot blev jag förvånad över att hon galopperade in med apporten för att sedan äcklat spotta ut den framför mig. Fick be henne två gånger att ta upp apporten och komma in i position. Slarvigt! Måste träna mer avslut...
Vittring: 9 (sitter snett)
Min kommentar: Missade hon att Kippan sprang till konan först innan hon hämtade rätt pinne?
Fjärren: 9 (rör sig bakåt en kvarts hund längd)
Min kommentar: Här håller jag inte med! Hon förflyttar sig inte och om hon flyttat sig såhär mycket så hade jag märkt det när jag kommit tillbaka, har ändå en linje att checka med. Kan det vara att hon inte gillar när Kippan faller tillbaka från stå till ligg istället för att bara lägga sig?



Dagens prestation gjordes av ren glädje från Kippans sida med många missar eftersom hon har dragit till med bus eller fånerier. Tänk vad tacksamt och roligt det är att träna och tävla en hund som tycker det man gör är så roligt! Känner ändå att hon blivit stabilare. Förra året fick hon i alla fall minst en 0:a i LKL ELIT eftersom hon inte höll ihop. Nu får hon i alla fall 5:a, gör det hon ska eftersom hon vet men busar till eller tappar koncentrationen. Ser fram emot dagen då hon håller ett helt program, blir det i slutet av 2011 eller under 2012? Hon är 4 år, har tid på mig att vänta till den dagen. Haha. Tills dess är mitt kommande mål att uppnå minst 290 poäng. Det skulle bli vårt rekord!



275 poäng
1-pris
1-placering
Inristat namn i vandrarpriset (vinn 2 gånger till så får vi den!)


DISTRIKTSMÄSTARE 2011: lydnad

Debut LKL II

Anna & Sol debuterade idag på Märsta-Sigtuna BK i lydnadklass II. Domare var Britt-Marie Andersson. De fick startnummer 1.

Dagens sötaste ekipage blev dock inte Anna & Sol, utan det här:


Är de inte söta?!


Såhär såg det ut när Anna & Sol tävlade:


Platsliggning: 5 (sitter)
Min kommentar: Böt skinka flera gånger och kröp framåt då och då, sammanlagt kanske halva sin längd. När det var cirka 30 sekunder kvar satt hon sig upp. Låg dock kvar trots att en hund gick upp och brydde sig inte om att sjunga med en annan hund på platsliggningen. Vi är dock inte förvånade för att hon har börjat med detta den här veckan, så det är bara att träna vidare.
Fritt Följ: 9 (tappar position)
Min kommentar: Riktigt snyggt! Tappade koncentrationen lite några gånger när någon pep med pipleksak utanför planen och tappade positionen lite men annars såg det riktigt snyggt ut.
Läggande: 9,5 (nosar på platsen)
Min kommentar: Synd att hon nosade, men väldigt nöjd ändå!
Inkallning: 8 (några steg)
Min kommentar: Bra fart, bra stopp - synd bara att hon inte stannade efter stoppet. Men det går att ordna.
Rutan: 10
Apportering: 9,5 (något snett)
Min kommentar: Synd att hon satt sig snett, går att öva på. Dock lite förvånad över hennes fart. På tävling är den perfekt, men efter vad jag sätt henne springa på träning så såg hon lite distraherad ut idag. Men ingen skada skedd så de bryr vi oss inte om.
Hindret: 8,5 (otydligt avslut)
Min kommentar: Väldigt snygga hopp och satt sig väldigt fint. Synd bara att hon fortfarande var nyfiken på platsen Anna gömt sig på under platsliggningen så hon stannade bakom Anna och vädrade ditåt. Med litet extra kommando fick Anna henne till slutpositionen. Onödigt, men sådant händer.
Fjärrdirigering: 8 (dk x2)
Min kommentar: Okoncentrerad och var fortfarande nyfiken på stugan de gömt sig bakom under platsliggningen så vid två övergångar var Anna tvungen att ge DK. Synd.
Helhetsintryck: 10



Resultatet för dagens tävlingsinsats blev:
Vinst och 1-pris på 164,5 poäng.

STORT GRATTIS!

Nervös

Alltså så klumpigt av mig. Var och tränade med vännerna i Väsby och för en gång skull så var inte Kippan bitchig mot de andra hundarna utan hade kul och kunde leka med dem. Så jag lät henne stimma med dem och ha kul. Vilket jag inte skulle ha gjort...



Efter att de lekt ett tag så skulle vi börja träna och vi kallade in hundarna. Tror ni inte att min hund kom intravandes haltande! Detta var i tisdags så hon har fått vila nu och tänkte låta henne göra det till i alla fall lördag. Då ska jag påbörja övningar som inte kräver spring. Spring ska vi försöka igen på måndag, för säkerhetens skull! Hon slutade halta redan en timme efter leken men vågar inte chansa. Det är ju ändå DM nästa vecka! Vore på tok för tråkigt att missa det för mitt misstag att låta henne race:a.


RSS 2.0