U-SM 2011



Då är det måndag igen och arbetet startar. Men helgen har varit amazing! Så himla spännande så jag har verkligen stått på tårna hela tiden. Kom dit med Anna på torsdagen med husvagnen och tyckte oss göra en fin liten hage runt den. Men dagen efter såg vi att hagen var minst dubbelt så stor jämfört med de andra husvagnarnas hagar. Nåväl, våra hundar kräver det bästa - right? Under fredagen var det presentation av alla distrikt, vårt distrikt var så pass stort att vi inte fick plats på rampen utan fick stå nedanför den med några andra från distriktet. Go Östra Svealands distriktet!



Senare under fredagen kollade jag på ett Knivsta ekipage, Malin Karlsson med Rapports Laser. Har inte sätt de träna sedan han var liten svart valp, så att se honom i ELIT klass spår under lydnaden då var en stor skillnad! Riktigt snygga moment fick vi se. Tyvärr gick inte spåret vägen för dem så de bröt, vilket var synd eftersom de ledde efter lydnaden! Men som tidigare sagt, det här SMet var spännande!

Blev så himla taggad efter att ha sätt brukset den dagen så jag var bara tvungen att köra lite lydnad på Sala BK där de körde. Märktes på hunden att jag var taggad, gud Kippan stod nästan på tårna bara när jag gick ut på banan med henne.



Under lördagen hejjade jag så att tummarna gick sönder på Yessica Björkvall med hennes briarder, på bilden ovan ser ni henne med Sting. Tyvärr skulle ljudet från en (annan) fotograf skrämma Sting vilket ställde till det för dem och lite missuppfattningar mellan Yessica och Pippi under deras induviduella lopp. Ytterst tråkigt men så kan det gå. Vinna eller försvinna. De försvann kanske där, men vann i lag - i år igen! STORT grattis!

Själv såg jag inte alla hennes lopp utan bara med Sting eftersom jag själv engagerade mig i lydnaden. Dag 1 så skrapade vi ihop 250,5p med nolla på sittande i grupp eftersom hon helt enkelt lade sig ned. Var dock inte ensam om det då 3 av 5 hundar lade sig ned, en utav dem var tyvärr vi. Dag 2 låg vi trea med bara något poäng som skiljde mig från ekipagen som låg fyra och femma. Så nervös var jag som attan för vi hade inte råd med någon nolla! Ena hunden som låg efter oss bröt, den andra kom igenom hela programmet utan någon nolla. Min tur. Fick en nolla på vittringen då hon kom på sig själv att ha tagit fel pinne så hon böt till rätt. Men rört felaktig pinne blir ändå noll fast hon kom in med rätt pinne. Trodde det var kört där eftersom då hade jag liksom förlorat 30 poäng. Men hör och häpna, vi skrapade ihop 264,5 poäng utan vittringen och lyckades i slutändan få tredjeplatsen ändå! Så ni förstår vilken spänning det varit den här helgen!

Måste bara säga att under dag två så satt alla under sittande i grupp. De fick väll bara för sig att vara slarviga dag 1 under det momentet.

Alltid tråkigt att nolla eftersom det som drar ur en från fighten. Men så kan de gå och fick det spännande ändå! Självklart vill jag vinna som den vinnarskalle jag är, men pallplats är inte dåligt! Nathalie Ädel med Tiffany var grymma så de var värda att vinna. Malin Karlsson och Sam gjorde bara en miss under dag två och var värda sitt silver. Så himla roligt att få tävla under sådan hård konkurrans! Gav mig verkligen en kick! Måste nämna de andra två också, grymma ekipage som ni elit ekipage också kommer ha en hård fight mot! Så akta er för dagens ELIT ungdommar! Och framtida också för den delen, såg flera farliga konkurrenter i de lägre klasserna med.



Jättenöjd över Kippan ändå. Vi hade riktigt kul under U-SMet och det var kul att tävla när hon var på så gott humör. Tycker att hon hade trevligt attityd varje dag så de var kul. Men visst kostade det mig blåmärken över armarna. Så går de när jag drar upp henne på tårna. Haha. Sittande i grupp ordnade hon under dag två så de var väll bara något hon fick för sig. Dag två körde Leif (som var tävlingsledare under båda dagarna) vittring med mig efter tävlingen och då tog hon rätt på en gång så vem vet varför hon nollade just under tävlingen, tävlingsnerver?

DAG 1
Sittande i grupp: 0 (ligger)
Platsliggning: 9 (ligger ej still) - hon var väldigt förvånad över att just Leif gick förbi henne och följde honom med blicken och hela kroppen
Fritt följ: 9 (snett sitt)
Dumrutan: 8 (sitter snett, nosar)
Inkallning: 10
Rutan: 10
Apportering: 9 (snett sitt)
Metall: 8 (kommando före kast, tempo in)
Vittring: 5,5 (släpper föremål, tempo) - tog rätt först men blev osäker, nosade genom alla innan hon bestämde sig och kom in med rätt. Tempo har jag inte lagt in
Fjärr: 8,5 (flyttar sig fram och bak)

DAG 2
Sittande i grupp: 10
Platsliggning: 9 (nosar)
Fritt följ: 9 (tränger lite)
Dumrutan: 9 (nosar vid ligg)
Inkallning: 10
Rutan: 8,5 (slarvigt avslut, DK) - hon sprang förbi mig vid inkallningen
Apportering: 9 (slarvigt upptag)
Metall: 8,5 (lite slarv, snett sitt)
Vittring: 0 (lyfter fel) - lyfte fel och kom på sig själv, kom in med rätt
Fjärr: 9 (flyttar sig lite fram)

Summering för förbättring:
• Någon måste kolla och hjälpa mig så att hon aldrig sätter sig snett.
• Någon synlig får säga till henne när hon ens tänker tanken på att nosa vid platsliggning. Jag får vara beredd att korrigera ifall hon nosar under moment.
• Öva på upptaget av apporten. Har en träningsmetod med koppel.
• Låta fler människor lägga ut vittring så att hon kan bli säker i momentet. Ev våga lägga in tempo/längre avstånd.
• Få upp farten igen i fjärren.
• Ska träna in att hon rundar konan för att öka hastighet till kon.
• Leta tekniker för att öka hastighet i alla momenten.
• Jag ska läsa regelboken och stryka över viktiga meningar så att jag inte gör slarvfel...
• Fortsätta öva in min nya ligg-teknik till inkallningen för snabbare läggande.
• Våga peppa henne under tävling.
• Belöningen får ej vara synlig.
• Testa tekniken att kasta boll under inkallning sista metern.

RSS 2.0