PM MSBK

Hej. Har fått PM ifrån MSBK att jag får delta på deras tävling den 2/4 vilket känns jättespännande! Har kollat på startlistorna och ser att vi blir fem startande i LKL ELIT. Jag, Kippans halvbror Ice och Ingela med hennes duktiga tollare. Så det kommer bli tufft att få första placeringen. Men mitt mål är att få ett första pris så det kommer inte spela någon större roll för mig, utöver mitt tävlingssinne som kommer få stryk. Haha. I LKL III hade jag hoppats se Yessica med sin briard Sting, men eftersom hon åkt på kennelhosta så var hon tvungen att avanmäla sig. Vilket känns väldigt trist. Men så kan det gå. Resten av de anmälda i LKL III känner jag inte alls. Däremot känner jag en person i LKL II. Madelene Broberg med Midgård Axxa, hon gick på samma allmänlydnadsinstruktör kurs som mig. Så henne får jag hålla tummarna för! Känner inte igen namn från LKL I men ser att två ifrån min klubb ska tävla. Christine Portin med Insanes Dimma och Maria Dyverfeldt med Njupavallens Qvicke Aston. Så med lite klubbkänsla håller jag tummarna för dem. Haha. Domare i LKL I-II är Anna Wistedt som jag tränar med på måndagar. Hon är rättvis som domare och har ungefär samma idéer och åsikter som mig så henne hade jag helst velat se som domare till ELIT. Haha. Men det kanske inte är det smartaste heller att döma sina vänner. Caroline Sahlberg ska döma LKL III och ELIT. Har inte en blekaste vem och hur hon är så det ska bli spännande. Så måste man ju komma till frågan: Är ni redo inför tävlingen? Jag tycker det. Hon tar alltid rätt vittringspinne och gör allting jag ber henne om. Så ja. Nu gäller det bara att allt faller på plats på tävlingen också.

Besök i stallet


Går från stationen och får syn på stallet och ponnierna


Bestämde mig för att åka till stallet idag. Tog med mig två trogna kompanjoner. Kippan och pojkvännen. På vägen från buss statonen får vi syn på stallets två söta ponnier som jag rider. Hugo och Prinsen.


Hugo går längst staketet med oss


Som vanligt skyndar sig Hugo för att gå med oss till stallet genom att gå längst staketet. Känner mig lika uppskattad varje gång!


Hugo säger hej



Prinsen säger hej lite osäkert om han vill att vi ska komma eller ej

Prinsen kom också glatt fram när vi kom in på stallplanen och såg osäker mot oss. Vem fanken är mannen du har med dig? Red ut på Prinsen i en halvtimme. Det tyckte han var jättespännande. För nu börjar saker komma fram från snön och det var läskigt! Liksom fågelsång, det var länge sen han hörde det!


Trött Hugo? Såhär såg han ut hela dagen när vi var där

Hugo fick däremot arbeta på ridbanan. Han var så duktig så men allmänt trött var han idag vilket ni ser på bilden. Det märktes även under ridningen men han kunde gå bra ändå, bara stundvis blev han trött på mina krav att han ska gå i form.


Inne i mörka stallet och tjuvkikar ut på Hugo som går utanför

Medan jag red ut på Prinsen så fick Hugo stanna inne med pojkvännen och Kippan. När jag kom tillbaka fick jag höra att det varit ett himla liv i stallet tills jag kom tillbaka. Hugo skrek efter Prinsen och Kippan skrek efter mig. Krister satt på radion bara för att fylla ut den ljuva musiken med något annat.

Väl tillbaka tänkte Krister ge Prinsen en morot vilket resulterade att han höll på att bli av med fingrarna. Prinsen var väldigt ivrig att få morot. När moroten väl var uppkäkad buffade Prinsen på pojkvännen för att han ville ha mer, när det inte fanns något mer att erbjuda lade han bak öronen och bet lite surt efter honom. Men vad ska man med en matmaskin som inte fungerar som den ska?


Stallkatten var dock inte nöjd över mitt sällskap - Kippan

Den enda som helhjärtat inte uppskattade Kippan var stallkatten. Hon gömde sig i ett rum i stallet och kikade ut genom katthålet dit tills vi gick. Då kom hon fram.


Pojkvännen gör skitgöran medan jag rider

Medan jag red så såg jag till att pojkvännen gjorde nytta genom att mocka skit. Duktig pojke. Mer skoj för mig och mindre tråk. Sedan gick allt snabbare.


Tåget från Rosersbergs tågstation till Märsta

Anna hämtade oss från stallet och lämnade oss på Rosersbergs tågstation. Eftersom vi skulle hem igen till Märsta så var det bara att springa till tåget som skulle gå om 3 min. Kippan började skita men var tyvärr tvungen att dra med henne vidare eftersom vi fick se tågen komma in. Smått missnöjd sprang hon vidare med oss. Tåget som kom var kort men föraren verkade ha glömt bort det eller glömt lilla Rosers i huvud taget för den stannade längst bort så mna fick springa till mitten för att komma in i sista vagnen. Sedan var man något flåsig! Väl på Märsta station gick vi en promenad under 15 min för att komma hem. Trevligt i fina solvädret ändå!

Gårdagens träning


Dumrutan

Igår tränade jag lydnad med en ny vän som heter Jenny. Hon har en blandras mellan dobermann och flatcoat retriver. Men ser ut som en högbent labrador med dobermann huvud. Full med energi trots sina 8 år i nacken.


Dumrutan, sätter sig

Vi började att träna apport dirigering vilket gick felfritt. Skulle dock önska lite mer fart tillbaka vilket jag övade genom att lägga ut apport framför henne och gå längre bort bakom henne. Kommenderar apport och hon tar apporten för att sedan satsa allt mot hindret. Hindret är den bästa belöningen hon kan få, kanske skulle hon vara ett agilitymaterial? Men lydnadschampionatet först, tack!


Dumrutan, vänder mig för att belöna

Fritt följ gick bra. Jag rörde mina armar bra och Kippan satt sig bra i högersvängarna. Nöjd! Uppsittningarna i fjärren gick perfa och jag gav bara ett kommando för uppsittande och belönade direkt. Vet att hon kan de andra övergångarna.


Playtime! Duktig hund

Dumrutan gick bra. Idag satt hon sig alla gånger och kunde göra en hel dumruta fläckfri. Var det för att vi hade ny publik? Eller så är det bara resultat efter hårt slit i träning. Haha. Gav även Jenny en övning att shejpa in upptagandet av apporter genom att lägga apporter såhär:

APPORT               APPORT               APPORT

Sedan gick vi fram och tillbaka långsamt och passerade apporterna. Ifall hunden nosade på apporten belönade vi för att sedan utöka till ett upptag. Allt för att hunden ska tänka det som ett moment istället för en lek. Kippan kan apportera men mest för skojs skull och variera träningen så testade vi metoden med. Övningen krävde eget tänkande men efter ett tag hajade dem. Roligt att se.

Var jätteroligt att träffa Jenny och hennes hund. Jättetrevlig människa med härlig hund. Var kul även att träffa en ny hund med en ny personlighet. Får så himla många idéer för träningsmetoder när jag träffar nya hundar, så roligt att fundera och grubbla över hur man kan göra för att de ska förstå.

Ska även ge credit till Jenny för de fina bilderna. Tack!

Detta har ni missat...

Ja, eftersom blogtown gick ned efter kennelträffen så har jag bara hunnit att berätta om den träningen. Bilderna jag har med idag är tagna med mobilen, så klaga inte på kvalitéen! Haha.

Detta har ni missat:
» Måndag: ingen träning med Wistedt, tränade hemma
Övade på fjärren. Ville få ett snabbt uppsättande på första kommandot. De vill säga lägger hunden går iväg och kommenderar sitt. Detta gjorde jag genom att peppa i början för att sedan bara belöna när hon satt sig med rätt teknik. Avslutade med vittring som gick bra.

Trulsa som absolut inte lekt med Annas garn... Hur kan man tro det?

» Onsdag: tränade med Anna på Märsta-Sigtuna BK
Tränade igenom det mesta i lydnadklass elit. Fastnade på dumrutan eftersom hon inte satt sig. Anna kommenderade och vi körde sitt hela tiden. Till slut kunde vi avsluta med en hel dumruta. Duktig hund! Det roliga var att Anna också hade problem med sitt. Hon tränade hindret hopp-sitt-hopp och fjärren. Men Sol vägrade att sitta. Vid hindret hoppade hon för att sedan stå och se dumt mot Anna när hon kommenderade sitt. När hon tränade fjärren så låg hon kvar eller backade när Anna kommenderade sitt. Med hjälp från grunden gick det bättre. Har våra hundar gaddat ihop sig att vägra sitta idag?

» Torsdag: tränade med Anna på Väsby BK
Åkte tåg hem från skolan och hämtades upp på Rosersbergs tågstation av Anna som tagit med sig min träningsväska och Kippan. Så åkte vi direkt till Väsby BK eftersom vi sen skulle hämta lillebrorsan från dansen som är i Väsby. Idag, till skillnad ifrån igår så kunde våra hundar sitt, och allt gick bra. Fick dock öva extra på tekniken i fjärren för snabbt sättande. Hon trampar sig gärna snabbt upp och jag övade nu på att hon ska hoppa sig upp från ligg. Blev irriterad, hon blev osäker och så fick vi avsluta. Ta ett djupt andetag. När vi körde igen då så gjorde hon rätt. Perfekt!

» Fredag: flyttade hem till pojkvännen i Märsta
Idag så var det stress. Hade föreläsning om Vietnamkriget för klassen och andra från Arlandagymnasiet som stannade för att lyssna för att sedan direkt göra prov i programmering. Kändes något förvirrande att skifta mellan så olika ämnen. Men förhoppningsvis blir lärarna nöjda. Samhällsläraren såg nöjd ut i alla fall. När jag kom hem städade pojkvännen och jag mitt rum för att sedan packa. Hans mor hämtade upp mig och körde hem alla våra saker medan pojkvännen fick ta tåget med Kippan. Bilen tillhörde hennes pojkvän som inte ville ha hundhår i bilen. Något svårt att förstå men accepterar och var glad nog för skjutsen. Annars hade vi tvingats åka fram och tillbaka eftersom vår packning var... omfattande. När vi kom hem var det bara att städa. Lägenheten var renoverad och man fick just flytta in i den när vi kom så allt var i en stor röra. Men fint var nya badrummet och köket! Rummet vi nu bor i blev skrubbat från grunden och vart Kippan än stod så var hon i vägen. Till slut lade hon sig i buren och sov. Där var hon inte i vägen. Ifall buren var i vägen så kunde man knuffa undan den utan att Kippan behövde röra sig. Haha stackars vovve. Men fint blev det i rummet när vi var klara! Bara sängen som behöver ben och lampa som behöver sättas upp i taket.


Sängen utan ben och Kippans bur med hennes älskade bollar i.


Våra tre urskurade och organiserade skåp (ja det är oröra i hallen...).


Ingången till vårt rum.

Hann ni se husets två katter på bilderna av vårt rum? Bor tre katter i lägenheten men enbart två får man se, den tredje håller sig gärna undan så självklart kom hon inte heller med på kort.

Idag tränade jag med Jenny på Märsta-Sigtuna BK. Återkommer med det när jag fått bilder, såg allt att Jenny tjuvtog bilder på oss! Haha.

Ny blogg

Jag vet, flyttar en del. Men ska hjälpa er att hitta från ställe till ställe. Ni nya ska självklart även kunna hitta tillbaka till mina äldre platser där jag bloggat. Anledningen till att jag flyttar från blogtown är för att den som stängs ned i några veckor, fungerar och sedan inte. Det irriterar mig mycket eftersom när den väl fungerar igen sen har jag massor att försöka återberätta. Irriterande, jobbigt och tidskrävande. Hört mycket gott om blogg.se så hej till den nya bloggen!

Bloggar genom åren:
» 2007-2009
» 2009-2011

Hm, ser ett mönster... verkar inte bloggar mer än 2 år på samma ställe. Behöver jag ombyte vart annat år?

RSS 2.0