Fullt arbete!

Såhär ser numera min vardag ut:
  • 4:00 - går upp.
  • 5:20 - cyklar till stationen med Kippan.
  • 5:38 - pendeltåg från Rosersbergs station.
  • 6:30 - går till Bagarmossen djursjukhus med Kippan.
  • 7:00 - arbetar.
  • 12:30 - promenad med Annika och hennes schäfer hane Hector samt Kippan.
  • 13:15 - lunch.
  • 13:30 - arbetar.
  • 16:00 - slutar och går till Bagarmossen tunnelbane station med Kippan.
  • 17:50 - kommer hem.
För er som missat så är jag heltids anställd på Bagarmossens djursjukhus till och med den sista juli 2012. Just nu arbetar jag inne på deras steril och kommer arbeta där under 6 veckor.

Trivs jättebra på arbetet! Roliga arbetsuppgifter och trevliga människor omkring mig, det gör det verkligen roligt att arbeta! Ett extra plus till min arbetskamrat Annika som just nu lär upp mig inne på sterilen, hon är så hemsk trevlig att umgås med och vi pratar så att blod strömmar ut ur öronen på varandra var dag. Även hon är en hundmänniska vilket gör att samtalet oftast cirkulerar runt hundträning och hund. Vilket är ett väldigt intressant samtalsämne om du frågar mig!

Kippan befinner sig under tiden i ett hundstall. En stor bur där hon trivs bra i medan jag är borta. Vill hon komma undan så har jag lagt lakan över hennes bärbara bur som jag satt in i stora buren. Under en tid av lunchen går vi även på promenad. Annikas schäferhane är urgullig och Kippan accepterar honom, bjuder gärna till lek. Så länge han inte blir för på, då blir hon sur och hugger i luften för att säga ifrån, vilket han lyssnar på så det går jättebra! Hon har även fått träffa en liten valp som Annika ibland har med sig. De fungerar också jättebra tillsammans. Kippan leker gärna med valpen och har inget emot att bli biten.

Många frågar mig också hur jag orkar åka så lång resväg till arbetet varje dag. Så jag kan ju passa på och berätta.
Svar: Det är så kul på arbetet så jag vill arbeta, motivering!

Sedan frågar de, vad gör du under resan?
Svar: På pendeltåget pluggar jag körkortsteori. Ibland bara boken, ibland på datorn i ett speciellt program. På tunnelbanan läser jag tidning, äter frukost och dricker te som jag har med mig i termos. Brukar även gilla att knapra på en morot. Så ni förstår, tiden går fort. Hinner knappt med allt jag ska göra! Sedan är det bara tur att jag måste cykla till stationen för då hinner Kippan morgonrastas lite snabbt. Promenaden från tunnelbanan blir sedan sista morgon rastningen. Liksom från arbetet blir det en perfekt eftermiddags rastning!



Var med på lördag och kollade på SM lydnad. Väldigt kul att se, liksom träffa alla dessa hundmänniskor! Blev som en liten kennelträff också. Mycket uppskattat!

Har anmält till Danderyd-Täbys lydnadstävling den 9 juli. Ska åka dit med en vän som ska debutera i LKL I med sin blandras. Ytterst spännande!

Träningsmässigt så kämpar Sol med miljöträning (pendeltåg, tunnelbana, T-centralen, buss, hiss mm) och metall apportering.

Kippan försöker jag lära om läggandet på i inkallningen eftersom vi brukar på anmärkningar på just det. Börjar nu i långsam takt uppmuntra att hon backar ett steg innan hon faller till läggande likt en fällkniv. Just för att hon ska från att ta sig framåt ta emot med frambenen för att snabbt backa innan hon faller bakåt. Tror dock att backningen kommer försvinna i och med det blir högre fart. Men tänker hon så lär hon låsa frambenen och tänka bakåt vilket kan ge bättre läggande. Så får vi se hur det går. Kommer med vidare uppdatering om detta! Kanske kommer det med på tävlingen den 9onde?

Trulsa mår bättre. Inte öm eller sådär och går på bra utan medicin. Men har blivit lite mer rädd om sig så hon vill verkligen inte ta risken att bli påsprungen av någon hund eller liknande. Vilket är smart tänkt av henne. Blir hon rädd för att någon ska gå på henne eller lyfta henne så att det kanske kommer göra ont så skriker hon. Så gjorde hon förrut också men nu skriker hon några steg innan hon hade gjort det tidigare. Men det är bara att acceptera. Såklart hon får varna ifall hon känner sig säker med den reaktion det ger. Man själv blir dock väldigt nervös och tror att man gjort illa henne.

Oj va varmt de är

Usch förskräckligt varmt enligt mig! Men hemma i stugan är det fullt ös ändå. Mycket städning eftersom jag har utspring på fredag och ska fira studenten.

Kippan är framkopplad framför cykeln nu liksom jag har påbörjat Sol's inkörning. Kommit en bra bit med henne. Vi är redan på steg 5! Vilket jag trodde var omöjligt förra året när hon var negativt inställd redan vid steg 1...

Steg 1: Acceptera sele och lina, springa framför mig på vägen. Lyssna på fram (öka) och sakta.
Steg 2: Acceptera cyklen bakom henne.
Steg 3: Acceptera Kippan travandes bredvid henne.
Steg 4: Förstå att när selen, linan och cykeln är på är det jobb, pauser är inte okej.
Steg 5: Springa med Kippan och lära sig mina kommandon medan jag dras på cykeln. Inget krav på att Sol ska dra.
Steg 6: Springa med Kippan och dra.
Steg 7: Kunna springa, dra och lyda utan Kippan. Springa själv.
Sen kan hon! Bara att anmäla till dragtävling här? Haha

Trulsa mår bättre, men knaprar fortfarande medicin. Kippan får inte springa eller köras på en tid nu eftersom hon gjort illa trampdynan på sporren. Slår hon i den haltar hon som attan. Smörjer in med helosan och hoppas att det hjälper. Hon har troligtvis skurit sig när hon badat. Frågan är om jag verkligen kan köra Sol utan Kippan? Tror inte det. Kippan är ändå som en läromästare för henne. Lite fel att hoppa från steg 5 till 7.

Anna kämpar fortfarande med att komma med på något MH, men just nu ser det mörkt ut. Ser inte ut som om det blir MH förränn i höst/vinter. Svårt att få komma med.

RSS 2.0