Lydnad

Idag började jag seriöst öva på konan som jag vill att hon ska runda. Först när jag väntade ut henne så började hon trampa och slå på konan som om den vore en target. Men till slut så sprang hon till konan och genom att slänga en boll bakom mig rundade hon den. Mot slutet av träningen så väntade jag med att kasta tills hon i alla fall skrittade fram några steg från konan. Med mål att hon sedan ska galoppera runt hela konan och mot mig igen. Så det går framåt.

Sedan körde jag lite uppletande bara för skojs skull. Kastade ut en boll, gick ett U så att jag skickade henne från andra sidan, bara för att förvirra henne lite. Kastade även boll, när hon kom tillbaka med den så kommenderade jag henne ligg/look-back (dvs stanna), när hon gjorde det så kastade jag en ny boll så hon fick tvärvända och hämta. Gjorde det några gånger. Det tyckte hon var kul. Övade även lite fjärr, fritt följ och dumZ. All belöning blev kastad med tennisboll, annars leker jag ju ofta med boll på snöre som jag kastar och kampar med. Lite variation tänkte jag.

Nu tar vi en paus och väntar på att rådjursköttet tinar så ska vi träna deck inne. Shejpa in det hade jag tänkt. De vill säga vänta ut henne och enbart belöna när hon ligger med huvudet i marken. Tills dess får hon äta märgben - ytterst gott!

RSS 2.0